با سلام.
كار من تفسير نيست معني كلمات ترجمه آيات است به زبان ساده
سوره قمر: قرآن را براي پندگرفتن آسان ساختيم آيا پندگيرندهاي هست.
نام ماهها و معاني آن با فصول
سري ماههائي که حالا به وسيله مسلمانان استفاده ميشود را سري قديمي مکه مي نامند که تعيين شده بود از روي اتفاقات مهمي که در آن زمان رخ مي داده و نامهاي سري مکه عبارت بودند از
1- صفر الاول 2- صفرالاخر 3- ربيع الاول 4- ربيع الاخر 5- جمادي الاول 6- جمادي الاخر 7- رجب 8- شعبان 9- رمضان 10- شوال 11- ذوالقعده 12-ذوالحجه
1- صفرالاول- نام آن را بعدها تغيير دادند و به نام محرم نامگذاري نمودند و يک ماه مقدس مي باشد (بنا بر قول نويسنده عرب بخاري Buchari )
ريشه لغت صفريعني خالي بودنTo be empty هم چنانکه دو ماه صفر در فصل زمستان قرار مي گرفته و فصل بارندگي و سرما بوده است و چون هيچ محصولي در آن موقع برداشت نمي شده بدترين دوره براي بدست آوردن غذا بوده است ( ولهاوزن ص 96 ).
2- ربيع- پس از پائيز و باران زمستان آغاز مي شده و جلگه ها سر سبز مي گشته و قبيله ها گله هاي خود را در دشتها پراکنده مي نمودند و شترها دهمين ماه بارداري خود را مي گذراندندو اين گفته بوسيله علم صرف Etymology تائيد مي شود.
3- ريشه لغت جماد به معني سبز شدن سخت مي باشد که متناسب است با سرماي تيز[1]
4- ماه رمضان يعني سوزان که هيچ شکي در آن وجود ندارد
5- ماههاي شوال و شعبان که ريشه معاني مطمئن آن در دست نيست[2]
6- سه ماه ديگر رجب - ذوالقعده- ذوالحجه از روي جشنها گرفته شده است. در ماه رجب جشني برگزار مي شده در مکان مقدس که شتر و گوسفند قرباني مي نمودند و ريشه لغت به معني بيم داشتن يا احترام گذاردن مي باشد و بنا بر اين آن را مقدس مي خواندند.
7- دو ماه ديگر نسبت داده شده به ماه زيارت رفتن. ذوالقعده به ماه جلسه يا نشست معروف است The month of sitting. اين نام را براي اين انتخاب نمودندچون هيچگونه سفري در اين ماه انجام نمي شده و يا هيچگونه گردش و شکاري در آن ماه صورت نمي گرفته و آن اولين ماه از ماه صلح مي باشد. نام ذوالحجه از خود مراسم حج گرفته شده است."
همچنانکه ديديم ماههاي عربي اصولا بر مبناي سال شمسي درست شده است و آن بايد ثابت بوده باشد در متد تجربي. البته ماههاي سري مکه از اصلاح تقويم سرياني بدست آمده است همچنانکه مي بينيم در تقويم سرياني ماهها همانند تقويم عربي مي باشد. براي مثال کانون اول – کانون آخر و يا تشرين اول – تشرين آخرکه بر مبناي سالهاي شمسي بوده که خود رساله ديگري مي طلبد
كار من تفسير نيست زبان ساده
م-مهدي