سفارش تبلیغ
صبا ویژن

وب نوشت سید تقی واردی

دیروز 27 اردیبهشت 1388 روح ملکوتی مرجع تقلید شیعیان حضرت آیت الله العظمی شیخ محمد تقی بهجت ( ره ) به ملکوت اعلی عروج نمود و شیعیان و محبان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را در سوک و ماتم فرو برد.

این مصیبت بزرگ را به ساحت مقدس ولی عصر حضرت حجت بن الحسن ( عج) و مراجع تقلید شیعیان و رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای و به عموم شیعیان تسلیت و تعزیت عرض می کنم و صبر جمیل و اجر جزیل برای آنان و خانواده و بستگان داغدارش از خدای متعال مسئلت می کنم.

به راستی شخصیتی از میان ما رفت که سراسر وجودش را عرفان و اخلاص فرا گرفته و روح و روانش در خلصه عرفانی غرق شده بود و در زندگی پُر بارش چیزی به جز خدا را نمی دید و به چیزی غیر خدا نمی اندیشید. افراد را به اندازه خدا محوری آنان و مقدار قرب به ذات لایزال الهی احترام می گذاشت و همیشه در شهود و حضور بود. خدایش رحمت کند و در اعلی علیینش جای دهد.

                                                                           dzh0x9x4j45knjzadanu.jpg   

فقدان این مرجع بزرگ و وارسته مصیبتی برای حوزه های علمیه شیعه به ویژه حوزه علمیه قم می باشد که به فرموده پیامبر اعظم (ص): اذا مات العالم الفقیه ثلم فی الاسلام ثلمة لایسدها شیء .

به هر روی ، تشییع جنازه حضرت آیت الله بهجت (ره) فردا سه شنبه 29 اردیبهشت 1388 از ساعت 10 صبح ، از میدان جهاد شهر قم به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) انجام خواهد گرفت.

در این جا به خلاصه زندگی وی که از سایت مخصوص ایشان گرفته شد ، توجه نمایید :

حضرت آیة الله العظمى آقاى حاج شیخ محمد تقى بهجت (دام ظله) در اواخر سال 1334 ه ق در شهر فومن واقع در استان «گیلان» به دنیا آمد و هنوز شانزده ماه از عمرش نگذشته بود که مادر را از دست داد .
تحصیلات ابتدایى حوزه را در مکتب خانه فومن به پایان رساند و پس از تحصیلات ادبیات عرب در سال 1348 ه ق هنگامى که تقریبا 14 سال از عمر شریفش مى ‏گذشت، براى تکمیل دروس حوزوى عازم (عراق) شد و حدود 4 سال درکربلا معلى اقامت نمود و علاوه بر تحصیل علوم رسمى از محضر استادان بزرگ آن سامان، از جمله مرحوم حاج شیخ ابوالقاسم خویى (غیر از آیت الله العظمى خویى معروف) بهره برد و در سال 1352 ه ق براى ارائه تحصیل به «نجف اشرف» رهسپار گردید و سطح عالى علوم و حوزه را در محضر آیات عظام از جمله حاج شیخ مرتضى طالقانى (ره) به پایان رساند و پس از درک محضر آیات عظام: حاج آقاى ضیاء عراقى و میرزاى نائیینى (رحمة‏الله) در حوزه درسى آیت الله حاج شیخ محمد حسین غروى اصفهانى وارد شد.


 افزون بر این ایشان از محضر آیات عظام حاج سید ابوالحسن اصفهانى و حاج شیخ محمد کاظم شیرازى (رحمة‏الله) صاحب حاشیه بر مکاسب - و در حوزه علوم عقلى، کتاب (الاشارات والتنبیهات) و (اسفار) رانزد آیت الله سید حسین بادکوبه‏اى (ره) فراگرفت و در زمان تلمذ به تدریس سطوح عالى پرداخت و در تالیف کتاب (سفینة‏البحار) با محدث کبیر حاج شیخ عباس قمى (ره) همکارى نمود و در زمینه تهذیب نفس در زادگاهش (فومن) از کودکى محضر عالم بزرگوار (سعیدى) و درکربلا از برخى علماى دیگر بهره برد، تااینکه در نجف اشرف در سن 17 - 18 سالگى با آیت حق علامه قاضى (ره) آشنا شد و گمشده خویش را در وجود ایشان یافت و در سلک شاگردان اخلاقى - عرفانى ایشان درآمد و سرانجام در سال 1364 هق موافق با 1324 هش قلبى صیقل یافته از معنویت و سینه ‏اى مالامال ازعشق به حضرت حق و با کوله بارى از علم و کمال به سرزمین خویش هجرت نمود و در زادگاهش تشکیل خانواده داد و در حالى که آماده بازگشت به نجف اشرف بود هنگام عبور موقت در قم در زمانى که هنوز چندین ماه از مهاجرت آیت الله بروجردى (ره) به قم نگذشته بود موقتا مقیم شد و خبر رحلت اساتید بزرگ حوزه علمیه نجف را یکى پس از دیگرى مى‏شنود و  درشهر مقدس قم رحلت اقامت مى‏افکند .

                                                                                lc233ioqex5kh7s38x.jpg
 در قم از محضر آیات عظام: حجة‏الاسلام والمسلمین کوه کمره‏اى و آیت الله العظمى بروجردى به هم رسانیده و انگشت نما مى گردد. معظم پس از ورود به قم به تدریس خارج فقه و اصول پرداخت و به ترتیب شاگردانى بسیار ذی قیمت گماشت  که تا آخر عمرش ادامه داشت.
محل تدریس درس خارج ایشان ابتدا در حجرات مدارس و بعد در منزل شخصى خود و اکنون در مسجد فاطمیه واقع در گذرخان تشکیل مى گردد و محل اقامه نماز جماعت و مراجعات عمومى ایشان نیز همین مسجد است.
تالیفات معظم ، عبارتند از :
 یک دوره کامل اصول ، حاشیه بر مکاسب شیخ انصارى (ره) و تکمیل آن تا آخر مباحث مربوط به مکاسب و متاجر، دوره کامل طهارت ، دوره کامل کتاب صلاة ، دوره کامل کتاب زکات ، دوره کامل کتاب خمس و حج ، حاشیه بر کتاب ذخیرة العباد مرحوم شیخ محمد حسین غروى ، چندین مجله تقریبا یک دوره فقه فارسى، حاشیه بر مناسک شیخ انصارى (ره) و...




ارسال شده در توسط سید تقی واردی