روز جمعه 28 دیماه 1385 حضرت آیت الله محمد هادی معرفت دارفانی را وداع و به دیار باقی شتافت . معظم له از شاگردان آیات عظام خویی و امام خمینی (ره) و از تربیت یافتگان مکتب دو حوزه بزرگ شیعه یعنی نجف اشرف و شهر مقدس قم بود و در رشته های مختلف علوم اسلامی تبحر تمام داشت ولیکن نبوغ فکری و عملی وی در رشته علوم قرآنی بود و در این رشته کارهای زیاد و تالیفات متعدد داشت .
از جمله آن ها آثار گرانسنگی چون : التمهید فی علوم القرآن ( 6 جلد ) ، التفسیر والمفسرون ، صیانة القرآن من التحریف ، شبهات و ردود حول القرآن ، التفسیر الاثری الجامع ، تمهید القواعد ، شناخت زبان قرآن ، شبهه تحریف ، رجعت در اندیشه شیعی ، دیه اهل کتاب ، دموکراسی در نظام ولیفقیه ، جایگاه شایسته و بایسته قرآن، جامعه دینی یا جامعه مدنی را می توان نام برد .
وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی از عراق به ایران برگشت و در تایید و تقویت نظام نوپای اسلامی مخصوصا از بعد اعتقادی و فکری تلاش عمیقی به عمل آورد . یکی از فرزندانش در جبهه جنگ و به دست بعثیان متجاوز به شهادت رسید . روح و روانش شاد و خداوند متعال وی را با شهدای کربلا محشور نماید .
اما نوآوری های فکری ، فقهی و قرآنی این عالم فرزانه وی را به یکی از مجتهدان معتبر و صاحب نام در حوزه علمیه و در کل مجامع علمی تبدیل کرد و در همایش های داخلی و خارجی بر روی سخنان و کلامش اعتبار خاصی قائل می شدند .
برای این حقیر نیز توفیقی حاصل شد در فاصله بین سال های 1364 الی 1368 در آموزش عالی دفتر تبلیغات اسلامی از محضرش بهره برده و از آن زمان تا آخر عمر شریفش ارادتمند وی بوده و از مریدان وی باشم و هر چه علم و اطلاع از حوزه قرآن پژوهی دارم مدیون این استاد بی بدیل می باشد . به یادم می آید که در نخستین روزهای حضورش در کلاس درس فرموده بود : من نیامدم مانند سایر اساتید تدریس کنم و یکطرفه بگویم و شما بشنوید ویا یادداشت کنید ، بلکه روشم به این گونه است که موضوعی را مطرح می کنم و شما درباره اش مطالعه و تحقیق کنید و در جلسه بعد همه با هم در باره اش گفت و گو و صحبت می کنیم .
آن مرحوم بر این گفتار تا آخر وفادار بود و شاگردانش را به همین سبک آموزش داد به طوری که هرکدام در آخر دوره برای خودشان صاحب نظر در رشته علوم قرآنی شدده بودند .
به هر روی اخلاق نیک و حوصله خوب در مباحث علمی وی ، همه را مجذوب خود کرده بود و امروز از دست دادنش برای آنان که اورا می شناختند و یا از محضرش بهره های علمی و معنوی می بردند بسی سنگین و توان فرسا است . به خدا توکل می کنیم و از او مدد و یاری می جوییم و برای روح بلند این عالم فرزانه طلب غفران می نماییم . خداوند متعال به فرزندان و سایر بازماندگان و آشنایانش صبر و اجر عنایت فرماید . سلام علیکم بما صبرتم فنعم عقبی الدار .
در روز یکشنبه اول دی ماه 1385 مصادف با اول محرم الحرام 1428 هجری قمری تشییع با شکوهی از وی به عمل آمد و از مسجد امام حسن عسکری (ع) تا حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) بر روی دستان و شانه های شاگردان و دوستدارانش حمل و در صحن حرم بر پیکرش نماز خوانده شد و حضرت آیت الله شبیری زنجانی امام جماعت نمازش را بر عهده داشت . سپس در داخل حرم مطهر مدفون گردید .
توفیقی برای حقیر بود که در تشییع و نمازش شرکت کنم و از این طریق ، ادای دین و رسم شاگردی را بجا آورده باشم . اللهم اغفره واحشره مع اولیائه المعصومین (ع) .